Vragen over de heropstart van de bib

Op dinsdag 2 juni gaat de bib weer open met een basisdienstverlening.

We proberen deze opstart zo veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen.

We hebben de belangrijkste punten even voor jullie op een rijtje gezet.

Tot binnenkort in de bib! Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Waarom was de bib gesloten?

De bib was gesloten sinds 14 maart.
Deze maatregel werd genomen om de bezoekers en het personeel te beschermen tegen de snelle verspreiding van het coronavirus. Doordat in de bib verschillende leeftijdsgroepen samen komen geeft dit extra risico's.

We heropenen de bib op dinsdag 2 juni met een basisdienstverlening. We volgen hiervoor alle noodzakelijke maatregelen. We vragen aan iedereen om deze maatregelen te respecteren.

Hoe geraak ik in de bib?

De bib is open van maandag tot vrijdag van 12u tot 18u en op zaterdag van 10u tot 16u.

Je kan enkel binnen via de ingang aan de Capucienessenstraat, lage deur aan de boekengleuf.

Je kan enkel buiten langs de Minderbroedersstraat of met begeleiding van een medewerker langs de Capucienessenstraat.

Hoe lever ik materialen in?

Boekengleuf

Materialen inleveren kan enkel via de boekengleuf.

Deze materialen blijven 3 dagen in quarantaine.

Wat kan als de bib weer open is?

Klanten moeten zelf alles uit het rek nemen en uitlenen en eventueel betalingen doen.

Er mogen maximum 20 mensen in de bib samen aanwezig zijn, slechts 1 persoon per keer in de uitleenzone.

We vragen je van alleen te komen en maximum 30 minuten in de bib te blijven.

Je bent verplicht een winkelmandje te nemen.

De leeszaal en de foyer zijn niet toegankelijk.

Studeren, kranten en tijdschriften lezen en de internetpc’s en de catalogi raadplegen zijn op dit moment nog niet mogelijk. Ook de toiletten, de drankautomaat en de waterautomaat kan je niet gebruiken.

Je volgt alle aangegeven signalisatie en aanwijzingen van het personeel en houdt steeds 1,5m afstand van het personeel en andere bezoekers en je respecteert de handhygiëne.

Uitgeleende materialen

De materialen die je nu nog thuis hebt, hoef je niet onmiddellijk in te leveren.

Voor iedereen werden alle materialen verlengd tot 30 juni. Je hoeft je dus niet te haasten naar de bib.

Indien je hierover een vraag hebt, kan je ons bellen op 011 70 17 80 of een mailtje sturen naar info.bibliotheek@sint-truiden.be
Als je een account hebt op Mijn Bibliotheek, dan kan je daar ook steeds je gegevens nakijken.

Bestaat Bib aan huis nog?

Voor mensen die behoren tot de risicogroep, maken we nog steeds een pakje.
Twijfel je of dit nog voor jou kan, neem dan even contact op met de bib.
Voor Bib aan huis kan je een lijstje van max. 5 materialen maken en dat bezorgen via dit formulier .
Je kan hiervoor de catalogus gebruiken. Daar zie je welke materialen nog aanwezig zijn in de bib. Je kan enkel materialen uit de bib van Sint-Truiden doorgeven.

We maken je pakje klaar en het wordt door de koerierdienst aan huis bezorgd. Let wel: we houden de pakjes enkele dagen in quarantaine om elke vorm van besmetting te vermijden. De koerierdienst verwittigt je wanneer ze langskomen.
Deze service is enkel voor inwoners van Sint-Truiden en Nieuwerkerken.

Lukt online verlengen niet?

In dit geval neem je best even contact op met de bib en zoeken we een passende oplossing.

Kan ik nog studeren in de bib?

Studeren

Op dit moment kan je niet studeren in de bib, maar wel in cultuurcentrum de Bogaard.

Elke weekdag van 9u tot 18u en op zaterdag van 09u tot 16u.

De Bogaard zorgt voor extra hygiënemaatregelen.
Wil je hiervan gebruik maken?
Dan moet je je vooraf inschrijven via het ContactCenter op het nummer 011 70 14 14 of via info@sint-truiden.be.

Heel veel succes aan iedereen die binnenkort examens heeft!

Kan ik de bib contacteren?

Je kan ons steeds mailen op info.bibliotheek@sint-truiden.be .
Telefonisch zijn we bereikbaar op 011-70 17 80.

Nieuwtjes en updates vind je ook steeds terug op de facebookpagina van de bib.

Werken andere stadsdiensten?

Een overzicht van de stadsdiensten die nog werken vind je op de website van de stad.

Je kan ook steeds contact opnemen met het klantencontactcenter op 011-70 14 14.